Inbjudan

Välkommen till ”Ordfejden i Hallsberg” 25-26 mars 2017

Vi inbjuder alla intresserade att delta i en liveturnering (IRL) på biblioteket i Hallsberg under helgen 25-26 mars. Vi vet redan att det kommer wordfeudspelare som har varit med länge och som etablerat sig i sverigeeliten, men det finns också nya spelare som vill testa sin förmåga. Eftersom vi kommer att använda oss av Monrads spelsystem så får alla spela lika många matcher, och det blir ingen utslagning. Vinnare möter vinnare, och förlorare i en match möter andra som förlorat, så systemet garanterar att man får möta spelare på ungefär samma spelnivå. Vi sitter mitt emot varandra och spelar på våra mobiltelefoner eller läsplattor, och vi använder oss av schackklockor där varje spelare får 30 min till sitt förfogande för ett parti.

Spelregler finns här!

Observera att vi avser att testa en föreslagen regeländring rörande när tiden på klockan går ut, så att man kan fortsätta spela fast med tidavdrag. Liksom att ändra regeln för straff om man trycker på klockan innan ordet har bekräftats. Förslagen:

  • En spelare vars tid gått ut, kan fortsätta spela i upp till ytterligare fem minuter. 15 poäng dras då av från resultatet för varje påbörjad tilläggsminut. Med digital klocka, räknas det som övertid när klockan står på 00.00.
  • Om en spelare överskrider 35 minuter, är matchen omedelbart förlorad. Resultatet sätts då till 150-0. Om den verkliga spreaden är mer än 150 poäng, gäller ställningen då tiden gick ut, som resultat.
  • Det är inte tillåtet att trycka på schackklockan förrän ordet har bekräftats av Wordfeud. Om en spelare bryter mot denna regel, dras en minut av på spelarens tid.

Förslag till spelschema (cirkatider)

Lördag

09.30 Samling, registrering och genomgång av regler
10.15 Rond 1
11.30 Rond 2
12.30 Lunch (Det finns många restauranger i centrala Hallsberg)
13.30 Rond 3
14.45 Rond 4
Fikapaus
16.15 Rond 5
17.30 Rond 6
19.00 Gemensam middag (valfritt naturligtvis)

Söndag

09.00 Rond 7
10.10 Rond 8
11.20 Rond 9
12.30 Prisutdelning

Anmälan görs här

Övrig info

  • Plats: Spellokal är Biblioteket i Hallsberg, Västra Storgatan 10 (nära järnvägsstationen).
  • Antal ronder: Tävlingen går över 9 ronder enligt Monrads spelsystem.
  • Spelform: Matcherna spelas på standardbräde med normal ordlista (d v s inte random eller strict).
  • Startavgift: 50 kr som inbetalas till Svenska Wordfeudförbundets bankgiro 508-1492. Möjlighet finns också till kontant betalning i samband med registreringen. För spelare som inte är medlemmar i Svenska Wordfeudförbundet, tillkommer en medlemsavgift till förbundet på 50 kr (de som spelade SM 2016  har därmed blivit medlemmar).
  • Priser: Pokaler delas ut till de tre främst placerade och ’fådda priser’ kommer att finnas vid ett prisbord.
  • Servering: En enklare servering kommer att finnas i lokalen och det finns flera restauranger i närheten.
  • Boende: Hotell Stinsen rekommenderas, fler typer av logi finns, allt från hotell till privat inkvartering.
Annons