Misssaigon 2016

SM i Wordfeud 2016

Årets spelplats = Stockholms schacksalonger, centralt beläget på Södermalm i Stockholm. Skulle tävlingen gå åt pipsvängen fick man åtminstone en weekend i vår vackra huvudstad…. Ett 50-tal anmälda, exakt 50 pers kom till start. Konstaterar glatt att vi blir fler och fler. Detta i sin tur innebär att det blir allt svårare att placera sig hyggligt. Jag är inte någon extrem tävlingsmänniska utan spelar främst för nöjes skull, för träning av hjärnan och av sociala skäl. Jag klarar att hantera förluster, kanske rentav ibland förväntar mig dem. Min man spelar också Wordfeud som tur är, han är ungefär som jag men ändå inte.

Årets SM-förberedelser för oss kan sammanfattas med Wordfeudläger, IRL-träning, 5-2 diet och seriespel/Masters. Jag hade dessutom vågat mig till ett par Scrabbleträningar, kul men ack så svååårt! Räkna, pricka, spela strict, sköta klockan och fika är en svår komb även för en Misss med viss simultankapacitet.

Formen inför SM kändes åter tveksam, kände mig dock snäppet starkare än i fjol. När man såg startfältet på förbundets hemsida blev man lätt darrig i knävecken; AstridEdklint, )sefine(, vulcanovich, Preachertheman, Uddatangudd….
Samt de ”gamla vanliga” och så några ytterligare. Spännande startfält!

Dagen D kom och 50 förväntansfulla/skräckslagna ordnördar samlades i spellokalen.
Rond 1 lottades och jag skulle möta Paanga, min äkta hälft! Vi visste båda att vi hade ca 50 % vinstchans, men misss drog längsta stråt den här gången. Fick följaktligen tuffare motstånd i kommande match: vulcanovich. Jag inledde vår match bra med två rullningar, men sen blev det svårt att hålla i. Vi spelade hela 7 ronder dag 1 eftersom vi bestämt att utöka SM från 9 till 12 ronder på senaste årsmötet. För oss vanliga dödliga har antalet matcher ingen större betydelse, men det sågs som viktigt för att kora rätt vinnare. Scrabblarna är fortfarande snäppet nördigare: de kör tredagars-SM med 16 ronder (!).

Efter de första sju ronderna var man lätt mör. Livespelsdebuterande uddatangudd var i ledning efter första dagens spel, tätt följd av Yatzyboy, Sunjan och dirutten också med 6 segrar.

Ungefär halva gänget hade anmält sig till restaurangbesök på Chicha 08, en peruansk restaurang. Det var en kulinarisk höjdare, dessvärre gick det knappt att kommunicera ens med närmaste bordsgranne på grund av mycket hög ljudnivå i lokalen. Synd då många är väldigt trevliga att prata med… Det blev en förhållandevis tidig kväll, sedan åter till hotellet för att få lite nattlig vila.

Det blev ingen sovmorgon dag 2, vi skulle vara på plats i spellokalen redan klockan 9.00. Jag brukar prestera sämre andra dagen, orsak oklar. Så blev det även i år, jag landade på plats 35 i nedre halvan med 5 segrar. Det kunde i alla fall gått sämre, flera av förhandsfavoriterna lyckades inte heller så bra som de nog hade hoppats. Årets svenska mästare blev finskfödde Ari Mustonen aka Yatzyboy, lika duktig som trevlig. Stolt över att känna dig, Ari! Är inte helt förvånad efter vår träningsmatch på tid inför SM…
Unge talangen Uddatangudd (Daniel Tångudd) slutade på en hedersam andraplats och duktige ”Godspeedyou!” (Jens Lindholm) knep bronset. Rutinerade Scrabblaren Johan Berner (AstridEdklint) hamnade strax utanför pallen men med lika många vinster som tvåan och trean. Årets bästa kvinna blev Sing star aka Jessica Käll på en fin niondeplats. Efter att de 12 ronderna spelats följde prisutdelning och därefter förbundets traditionsenliga årsmöte. Det är ännu inte bestämt var SM 2017 kommer att hållas, kanske Skåne eller Hallsberg? Den som lever får se…

Jag vill till syvende och sist tacka arrangörerna för ett lyckat och välarrangerat SM, samt alla som valde att delta. Visst är det kul?!? Utan er vore det inget SM, hoppas ni vill och kan återkomma. Det är alltid så fantastiskt skoj att träffa er!

Vid tangentbordet, Misssaigon

Annons