Misssaigon 2014

Misssaigon’s SM-betraktelse anno 2014

Nästan ett helt år hade förflutit sedan världshistoriens första SM i Wordfeud. Platsen var flyttad från metropolen Hallsberg till Vätterstaden Jönköping. Jag och maken Paanga hade anmält oss i god tid och sedan länge planerat in detta evenemang i kalendern.

Det var ju dessutom nästan hemmaplan! Till min stora glädje var det fler som tänkt som vi: hur kul vore det inte att träffas IRL för att socialisera och ”göra upp” på ett icke-aggressivt sätt?!?

Ett drygt 30-tal hade anmält sig, vilket var nästan en fördubbling från 2013

Mina förhoppningar inför årets SM var tämligen modesta: att inte komma sist. Trots att jag fått så mycket pisk (i Wordfeud) 2013 vägrade jag att inse det faktum att jag var ”sämst i Sverige” på Wordfeud, en loser. För att försöka motbevisa det så bjöd jag in samtliga SM-deltagare till rematch efter SM.

Jag slutade alltså ingalunda att spela Wordfeud efter nederlaget i Hallsberg, tvärtom.

Mitt skötebarn, den sociala Facebookgruppen för Wordfeudspelare, växte i antal och aktivitet, dessutom utvecklades en lagspelstävling av ordnördar för ordnördar, väldigt kul!

Mina tre år med Wordfeud har varit meningsfulla, lärorika och övervägande positiva. Jag har träffat människor som jag aldrig annars skulle mött i något annat sammanhang, skaffat nya, fina vänner som förstår mig och mitt ”misssbruk” till fullo.

Dag 1:
Det blev så äntligen september och ”Dagen D” var kommen då vi satte oss i bilen med destination Jönköping som mål. Jag var redo och laddad, min mobil och padda likaså. Vi kom till spellokalen i sista stund med andan i halsen, fulla av spänd förväntan.

”En massa scrabblare” var anmälda, och dem var man ju såklart nyfiken på. Hade tidigare studerat några praktexemplar på Café Cello i Göteborg, bl a regerande svenske mästaren från 2013 (!).

Även några ”nya” tävlande som vunnit svenska serien samt två av fjolårets medaljörer fanns med i det till synes tunga startfältet. Skulle man ha tagit med autografblock och kamera?!?

Borden i spellokalen var uppställda, på grund av det större antalet deltagare hann vi inte med någon presentationsrunda i år. Lottningen gjordes i stället ganska omgående.

Jag lottades i första matchen mot en vän, Zapphod, som jag mött redan ett år tidigare, ”snäll i verkliga livet men inte i Wordfeud”. Som man kunde förvänta sig inledde jag därför med en liten förlust och hamnade i loserhalvan redan efter omgång 1. Deja vu….

Under dag ett avverkade vi sex matcher med paus för mat och mingel. Det var väldigt jämna och spännande matcher, det gick bättre för mig än jag hade vågat hoppas på. Efter första dagens ordspel var man lätt mör i huvudet…

Fantastiska Nelle82 aka Ellen Bergstrand var traditionsenligt i ledning efter första dagen, hon var i år dessutom på hemmaplan, spelledare och arrangör. Kvinnor kan! 🙂

Därefter fanns en ung regerande svensk mästare och en rutinerad topp-Scrabblare förstås….

Själv låg jag på en femtondeplats efter dag 1, obs inte sist!

På kvällen hade Ellen bokat bord på en mysig restaurang ”En italienare och en grek” där vi samlades för att avnjuta en delikat middag tillsammans. I väntan på maten pratades det om ditt och datt vid borden, man kunde t o m se folk som satt med sina mobiler och tryckte iväg ett och annat feudord. Själv får jag inte för min mor, inte vid matbordet. Hemma gör jag dock som jag vill…. 😉

En trevlig men inte alltför sen kväll, det fanns förvånansvärt många samtalsämnen och då snackar vi inte bara Wordfeud. Maten var utsökt god!

Återvände till hotellrummet vid 22-tiden utan kurr i kistan, tji nattsudd för oss.

Intog tidigt horisontalläge utan Wordfeud (!) och somnade nöjd efter dagen som varit. En helt underbar bemärkelsedag!

Dag 2:
Tre matcher återstod att spela, sedan kunde medaljerna fördelas.

Eftersom det gått ganska bra för mig dag 1 fick jag möta deltagare som det gått ungefär lika bra för dag 2.

Det var lite för tufft motstånd för en liten Misss, varför jag tappade ett antal placeringar under andra dagens spel.

I toppen stod det mellan tre spelare, samma trio som var i tätposition efter lördagen; Ellen, Björn och Nils.

Scrabblaren Björn Ericson hade greppet inför avslutningsronden och lyckades vinna SM-pokalen och äran 2014, vilken lirare!

Vad var hemligheten?!? Fågeltröja i kombination med gedigen ordkunskap verkar vara ett vinnande koncept, nästa år vill nog alla ha en sådan tröja…

Prisutdelning och årsmöte avslutade vårt välarrangerade och mycket trevliga SM.

Nästa år förflyttas tävlingen till Mölndal, hösten 2015. Don’t miss!

Då hoppas jag innerligt att få träffa minst en mentor (!)

Livespel är så sjukt kul och utmanande för hjärnan.

Bästa hälsningar från
misssaigon /Maria ”nr 19”

Annons