Misssaigon 2017

SM i Wordfeud, Hallsberg 2017

Fyra år hade förflutit sedan värlsdhistoriens första Wordfeud-SM, platsen var densamma. Några nya spelare hade tillkommit, några andra försvunnit. Ett 40-tal var anmälda till årets SM, 39 spelare vågade sig till Hallsberg. Startfältet såg starkt ut. Jag spekulerade i vem som skulle bli årets svenska mästare utan att känna mig det minsta säker. Själv hade jag som vanligt inga stora förhoppningar om en framskjuten placering. Formen kändes åter tämligen oviss. Jag kommer inte på vad som kan stoppa mig från att delta, rädslan för en placering i bottenskiktet gör det i alla fall inte. Det är ju så kul att spela IRL… Jag är inte någon extrem tävlingsmänniska, snarare en spelglad och entusiastisk medelmåtta. Jag hade just lyckats ta mig upp i division 1 i den strikta WLoH-serien. Att spela böjt och under tidspress är dock en helt annan sak…

Årets spellokal var Ungdomens Hus, väldigt passande för ett gäng seniorer i yngre medelåldern. Lokalen var rymlig och för ändamålet utmärkt.

Vi som hade rest långväga var på plats redan fredag kväll, incheckade på ortens enda hotell. Vi träffades på en restaurang för att socialisera och äta en bit mat.

Lördagen kom, på morgonen samlades vi på spelarenan där ett hundratal mer eller mindre tuffa ordfejder skulle utkämpas. Tävlingen inleddes med öppningstal av Kommunstyrelsens Ordförande, Magnus Andersson.

12 ronder väntade oss; 7 på lördagen och 5 på söndagen. Då vi var ojämnt antal fick en spelare frirond varje omgång. Rond 1 lottades. I min öppningsmatch väntade mig sympatiske Michael Johansson (Preachertheman). Vi Wordfeudspelare har som ovana att benämna varandra med Wordfeudnick i stället för riktiga namn, tokigt…

Fler supertuffa motståndare väntade mig under lördagen. Jag hade en med Misss mått mätt riktigt bra förstadag med 5 vinster, och låg på en åttondeplats (!). Tabellen toppades av tre riktigt duktiga Scrabblare; Björn Ericson, Gunnar och Anna Andersson.

Kvällen tillbringades i lugn och stillhet i Hallsberg by night. Min hjärna behövde och behöver återhämtning…

Det skulle bli en tuff söndag. Inledde med hotellfrukost a´ la Stinsen. Om jag hade haft svåra motståndare på lördagen, så blev de inte direkt lättare under söndagen. Jag lyckades bara vinna en enda match dag 2 och rasade i tabellen.

Gott fika fanns att köpa i spellokalen. Stämningen mellan spelarna känns god. De som är dåliga förlorare lyckas dölja det, åtminstone vad jag märkt.

Efter 12 spelare ronder hade vi vår vinnare korad: Björn Ericson (Brödrostskap) från Norrköping återtog bucklan som han vann redan 2014 i Jönköping. Grattis Björn!! På andra plats slutade Gunnar Andersson (Gunnar.Andersson) och Jens Lindholm (Godspeedyou!) knep ännu en bronspeng.

Priserna räckte till alla i år. Efter prisutdelningen hade vi förbundets årsmöte.

Stort tack till Lothom och Kulturist som arrangerat årets SM med den äran!

We´ll meet again… /misssaigon med bihang

Annons